linneajosefines.blogg.se/projektis

Skivomslag

Publicerad 2013-04-29 23:54:23 i Loggbok

Igår spenderade jag en timme på ett utav mina absoluta favoritställen i den här staden; galgberget, den där platsen precis jämte sjukhuset där man ser halva staden och ända bort till havet. Anledningen var den att min skiva behöver ett omslag. Till min hjälp hade jag min vän Natalie och hennes kamera, jag tror minsann att vi fick till en del lyckade bilder. Jag hade i alla fall ganska många att välja på när jag sedan igår kväll satt och redigerade bilderna och jag lyckades bestämma mig för den här:

Inspelning av låtar

Publicerad 2013-04-26 23:54:00 i Loggbok

Idag har jag ägnat två timmar åt att spela in de slutgiltiga versionerna av mina låtar. Som den perfektionist jag är hade jag kunnat göra om det flera gånger utan att bli helt nöjd så jag sa till mig själv; det duger som det är. Jag är ingen professionell musiker eller producent och därför hade det varit konstigt om inspelningarna hade låtit helt perfekt. En falsk ton, en stöt i bordet, ett missat ackord och ett litet brus i bakgrunden spelar faktiskt ingen roll. Det är min skiva, personlig och avskalad. Då ska det låta så också. Hemmagjord med känsla liksom. 

Stress

Publicerad 2013-04-26 14:04:22 i Loggbok

Idag har jag spelat in den slutgiltiga versionen av två låtar som kommer finnas med på skivan. Det gick bra, finns inte så mycket mer att säga om det.  Målet är att få skivan klar under helgen och jag hoppas att tekniken kommer vara med mig när jag ska föra över låtarna till CD-skivan. Håller tummarna. När inspelningen är klar ska jag skriva klart min rapport och sen kan jag se mitt lilla projekt som avslutat, vilket kommer bli otroligt skönt. Även om det har varit roligt så är det ett enormt stressobjekt som tynger hela mig i kombination med allt annat i skolan, hemma och på jobbet. Det har inte varit det lättaste året och det tror jag kommer märkas på slutresultatet av skivan, inte bara på ett negativit sätt eftersom att skriva egna låtar är ett sätt för mig att reflektera över det som är jobbigt och gå vidare.

Invasion

Publicerad 2013-04-11 19:06:23 i Loggbok

Min hals har blivit invaderad av ett elakt virus vilket gör att jag låter ungefär som en kråka när jag öppnar munnen,  höjden av otur nu i projektarbetets slutskede! Jag hoppas att detta virus snart lämnar mig ifred så att jag kan spela in mina låtar utan risk för att låta som min undulat (Torsten heter han), för det är ju inte direkt syftet med slutresultatet. De framsteg jag gjort på senaste tiden är ,förutom en helt ny låt, namnet på min lilla skiva! Jag vet också ungefär hur jag vill att omslaget ska se ut, kommer bli grymt! Det känns som om jag har det mesta klart framför mig, vilket är skönt. Vad som återstår är att bestämma vilka låtar som ska få vara med, just nu lutar det år fyra stycken, men vi får se. Minst tre i alla fall. Håll nu alla tummar för att min hals ska bli bättre!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela