Linneajosefine

Skärp er

Publicerad 2014-10-31 15:16:55 i Linneajosefine,

En sak jag stör mig till bitar på är när de/dem används fel i en text. "Dem borde stå i ett hörn och skämmas". NEJ, NEJ, NEJ! Man hör ju hur fel det låter, en mening kan aldrig börja med dem. "De borde stå i ett hörn och skämmas." JA, JA, JA! Mycket bättre. Oftast så vet eller hör man om det ska vara de eller dem men om man nu inte skulle göra det finns ett jättebra tips. Testa byta ut de/dem mot han/honom, ska det vara han använder man de och ska det vara honom använder man dem. "Honom borde stå i ett hörn och skämmas". Vem som helst som läst svenska i skolan måste inse hur otroligt fel detta är. Vill inte verka dryg nu men jag är så himla trött på att läsa texter där dem har gjort något, dem ska ut eller dem har varit och ätit sushi. Använd språket rätt så blir texten enklare att läsa.
 
MVH språkpolisen
 
(Jag är inte heller proffs på svenska språket och kan också göra fel.))

Don't take it so seriously, only time is ours, the rest we'll just wait and see

Publicerad 2014-10-29 13:44:55 i Linneajosefine,

 Allt är så himla bra, livet är så ljust. Men ibland kommer tankar om framtiden och skymmer ljuset som en grå skugga. Vad ska man egentligen göra med resten av sitt liv? Vad ska det bli av mig? Jag vill så mycket och jag har hela livet framför mig. Men ibland känns det som om tiden springer iväg och jag kommer aldrig hinna ikapp. Samtidigt har jag blivit bättre på att fokusera på nutiden, att leva här och nu. Jag uppskattar varje dag, varje timme, varje sekund på ett helt annat sätt nu. Kanske är det för att jag är precis där jag vill vara? Jag har släppt lite av kontrollen, accepterat att jag aldrig kommer veta exakt hur morgondagen blir, för nu vet jag att det kan bli bra ändå. Till och med så himla mycket bättre. 

Linn & Marianna

Publicerad 2014-10-23 09:55:03 i Linneajosefine,

Idag kommer bästa Marianna och Linn till London och ska bo hos mig till måndag (<33333333333). Det ska bli så himla kul att äntligen få träffa dem igen och visa dem runt här. Gladisjosie! Vi hörs nästa vecka nån gång, stay tuned. Puss.

Om

Min profilbild

Linnea Josefine

Liten tjej med stora drömmar. Tycker och tänker för mycket men kan aldrig riktigt bestämma sig. Lever livet i London, UK.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela